שיווק, פיתוח עסקי והצלחה בהודו

מה נחוץ להגעה ליעדים שלכם בשיווק, פיתוח עסקי והצלחה בהודו? הודו היא מדינת ענק הצומחת במהירות, והיא עושה זאת בדרך ההודית. כניסה אל הודו מחייבת היערכות יחודית. הניסיון שלי והידע שלי עומדים לשירותכם כדי להיערך אליה נכון ולפעול בה נכון. אילו כלים להבנה של הודו לשיווק, פיתוח עסקי והצלחה בהודו נחוצים לכם כדי להגיע בה לתוצאות: סדנאות? אימון מנהלים? ייעוץ רילוקיישן?

מזה שנים אני עובד מולה, מכשיר לקוחות ומאמן ומייעץ להם כדי לפעול מולה ביעילות ולהגיע בה לתוצאות. צרו אתי קשר על מנת להצליח בפעילות בהודו על בסיס ידע וניסיון מצטבר, למנוע קשיי תקשורת ולהגיע לתוצאות.

הדרך היחודית להודו

הודו יכולה להטעות. החום האנושי של אנשיה יכול לגרום תחושת קלות דעת לישראלי. ניתן לחוש שם בבית במובנים מסוימים. כאמור זה מטעה כי מאחורי החום והקירבה מתקיימת מערכת מורכבת של כללים ורגישויות שמאוד שונה מזאת שאנחנו מכירים בישראל. הצלחה עסקית בה מחייבת היערכות והבנה.
היא מדינת ענק. כל עוד שלא פועלים בה קשה לקלוט את הגודל שלה. זה גורם שחשוב לקחת בחשבון בעת תכנון הפעילות בה. הגודל שלה מכתיב ריבוי אזורים, תרבויות מקומיות ומנהגים המשתנים ממקום למקום. היא מדינה פדראלית המחולקת לעשרות מדינות שיש להן אוטונומיה בתחומי חקיקה רבים. גם זה צריך להילקח בחשבון.

מעל לכל אלה קיימת התרבות ההודית, הדרך ההודית לחשוב ולפעול. היא מורכבת והיא ייחודית וחיוני לבצע אליה התאמות על מנת להצליח בפעילות בה. מעבר לכך שהודו, כפי שצוין, מתחלקת לאזורים שונים עם הבדלי תרבות ביניהם, יש בה גם דתות שונות. מי איש הקשר שלכם?

חיוני לדעת אם הוא הינדי או מוסלמי, נוצרי אם ג'איניסט, ויש עוד. לכל אחד מהם רגישויות משלו ודברים שמחייבים היערכות ייחודית. האם הוא מהצפון? מהדרום של הודו? מאיזו מדינה? חיוני גם להכיר את המיצוב שלו בחברה. עוד נראה עוד מעט את חשיבות ההיררכיה בהודו. האם הוא מהסקטור הפרטי? מהסקטור הממשלתי?

כן, מורכב לפעול בהודו

התרבות ההודית, שכוללת את כל הווריאנטים הללו, היא דרך חשיבה והתנהלות סובלנית המכילה בתוכה דתות ותת תרבויות שונות. היא מייחסת חשיבות גדולה למסורת, להיררכיה, לכיבוד אבות ואימהות ומתן כבוד לבכירים. התרבות ההודית גם מכילה הפרדה בין מעמדית. גם זה חלק מההיררכיה.

כל אלה מתבטאים במנהל שעוזב את העבודה על מנת לנסוע לטפל באמא שלו. בנהג המונית שלא מורגל בנוסע שמשוחח אתו תוך כדי נסיעה כפי שמקובל בישראל למשל. ההיררכיה גם גורמת לאנשים בעבודה לבצע את התפקיד שלהם בלי להגדיל ראש ולטפל בנושאים שלא מוגדרים להם.

יש לכך המשך, זה תחום רחב עם ביטויים שונים. זה מכתיב את הדרך לעשות משא ומתן מול הודים. לנהל עובדים מקומיים בהודו בלי לגרום להם אי נעימות ועם הגברת המוטיבציה שלהם. איך לבנות בהצלחה שותפות עם חברה הודית. יש צורך להבין את החשיבה, להכיר את דרך החשיבה והפעילות ולבצע התאמות על מנת להצליח בפעילות. על מנת להגיע לתוצאות.

מה הדרך הנכונה לקבל כלים כדי לעשות זאת נכון? האם נכון יהיה להעביר הרצאות לעובדים? לקיים הכשרה סדנאית? יעוץ להנהלה לאורך התהליך? אימון OJT למנהל? הכנה של המנהל הנוסע לשם ולמשפחתו לקראת הרילוקיישן?

אתם פועלים או עומדים לפעול מול מדינה שמורכב לפעול בה בהצלחה, אבל זה בהחלט אפשרי. זה מחייב, כפי שראינו, הבנה. ההצלחה תלויה בידע ובתרגול ובחשיבה המקדימה שתקיימו לקראת האתגרים שניצבים בפניכם בהודו.


 

לשירותים נוספים לפעילות מול הודו

פרסומים

לפירסומים נוספים

אודות טל רשף

טל רשף הרצאה