הדלתא מתפרץ במזרח אסיה

הנתונים אינם רק קשים אלא גם מפתיעים. מדינות השגשוג של מזרח אסיה שהיוו אות ומופת בהתמודדות עם ההתפרצויות הראשונות של הנגיף הן בין אלה שסובלות כרגע מהקוביד 19 באופן מיוחד. הן צלחו את ההתפרצויות הקודמות בצורה מרשימה. זאת בעקבות פעולה של הרשויות על פי תוכניות מגירה ובזכות צייתנות אזרחית יוצאת מגדר הרגיל של התושבים. עם זאת הופעת זן הדלתא משנה את ההתמודדות עם הקורונה במזרח אסיה. כאשר הגיעה ההתפרצות של זן הדלתא, התברר כי בגלל ההצלחות הקודמות לא השקיעות הממשלות במדינות אלו מאמץ רב בחיסון התושבים. ההתפרצות תפסה את מרבית האוכלוסיה בלתי מחוסנת וגם בתהליך של הקלות ההגבלות, כי הרי הצלחנו, לא ככה?


הקליקו להכשרות לפעילות מול אסיה


עכשיו מופיעים הצעדים הנוקשים שנעדרו קודם לכן. יפן ביטלה את השתתפות הצופים במשחקים האולימפיים. תאילנד הטילה סגר על בנגקוק. ארה"ב הודיעה על משלוח 2 מיליון חיסונים לוייטנאם ובסיאול הטילו את רמת ההגבלות הגבוהה ביותר. הנשיא הקוריאני הודיע כי למעשה אין דרך להחמיר זאת יותר. יש מי שמתלונן שהצעדים הללו אולי אינם מעט מדי. אולי, אבל הם בהחלט הגיעו מאוחר מדי וצריך היה להקדים אותם למרות ההצלחות בתחילת הדרך.

מה משמעות הדבר לעסקים שלי במזרח?

התפרצות הקורונה באסיה

הופעת זן הדלתא משנה את ההתמודדות עם הקורונה במזרח אסיה. ראשית, למי שלא הבין זאת קודם לכן, יש להפנים את העובדה שתופעה הזאת שנקראת קורונה היא לא אירוע חולף. היא נמשכת למרות הסגרים, ההגבלות והחיסונים. לא ניתן להתנבא מתי זה יהיה מאחורינו, וצריך לפעול על פי ההנחה שזה ימשך לאורך שנים (ולקוות שזה יסתיים קודם לכן).

זה אומר לבנות מחדש את הקשרים העסקיים עם אותם אסייתיים, שהכלכלות שלהם צפויות להיות בראש הפירמידה ושמחוייבים לקשר אנושי פנים אל פנים. לבנות אותם אל משהו אינטנסיבי לא פחות, אבל מרוחק פיזית יותר. זה אומר ללמוד כיצד לבנות קשר אנושי בזום, בטלפון ובאימייל, וכן, זה אפשרי במידה רבה.

מי שמעוניין לתרגל את העובדים שלו בכך מוזמן לדבר אתי על הזמנת הכשרה עסקית בנושא זה.

ליוויתי חברה ישראלית קטנה בתהליך בניית JV עם חברה גדולה בסין כאשר התפרצה המגיפה. התהליך נעצר מתוך המתנה של שני הצדדים שזה יתחדש כאשר ניתן יהיה לעלות באופן חופשי על מטוסים ולקיים פגישות פנים אל פנים. הטיסות הגיעו, אבל איתן גם חובת בידוד וסירבולים נוספים. בסופו של דבר היה צורך לסיים את ההמתנה ולבנות את הקשר על בסיס זום ומסמכים חתומים אלקטרונית. היה צורך לקדם אותו עד לשלב החתימה. זה דרש מאמץ וגמישות משני הצדדים, אבל לבסוף זה הצליח.

גם יבואנים ואנשי רכש צריכים לחשב מסלול מחדש כאשר הדלתא מתפרץ במזרח אסיה. הם צריכים לבנות, אם לא בנו זאת עד כה, את הפיקוח על תהליך ההזמנות והמשלוחים מהמזרח לישראל בשלט רחוק. את זה יש לעשות בסיוע של אנשי קשר מקומיים שאותם צריך כמובן לבחור בקפדנות תוך שימת דגש על מקצועיות, ניסיון ובעיקר אמינות. חיוני לבנות תהליך פיקוח על אותה פעילות, ולהתגבר על פערי הבנה והתנהלות שעלולים להווצר אם אותם סוכנים הם מקומיים ובנים לתרבות אחרת משלנו.

האמפתיה

הדבר הבא, ואולי צריך להיות הדבר הראשון, הוא האמפתיה. כאשר המנהל שלך בסיאול או בבנגקוק מוצא עצמו בסגר שבו הפעילות שלו משותקת והוא עצמו לא יכול לנוע באופן חופשי, זה הרגע לחשוב כחבר. הרי על כך מבוססת הפעילות העסקית במזרח אסיה. לשאול אותו שאלה פשוטה: במה אוכל לעזור? הופעת זן הדלתא משנה את ההתמודדות עם הקורונה במזרח אסיה גם בתחום קשרי לקוחות.

יתכן ויש במה, וכאשר תעשה את מה שיוריד לו קושי מהגב זה יהיה צעד שיבסס את הידידות שלכם לאורך זמן. הרי A friend in need is a friend in deed, ובאסיה הידידות קודמת לעסקים. למעשה גם אם לא יהיה דבר שבו תוכל לעזור, עצם השאלה והמחשבה שמאחוריה יהיו בעלי משמעות עבור הפרטנר שלך.

כעת הדלתא מתפרץ במזרח אסיה. נכון, אבל יגיע הרגע בו הסיוט הזה יסתיים. יוזמות כאלה יוכלו לסייע לפעילות המשותפת שלכם להתפתח לאורך שנים. הרגע בו ישראל, למרות ההתפרצות הנוכחית, נמצאת במצב טוב באופן יחסי ומדינות היעד שלנו נתונות בקשיים אינו בעיה, הוא קודם כל הזדמנות.

[להרשמה לקבלת הפוסטים של הבלוג בלי עלות שלחו בקשה באימייל: tal@intelectual.co.il או דרך דף  צרו קשר]

טל רשף תרבויות ועסקים

טל רשף

טל רשף הוא מומחה להבנה עסקית, כלכלית ובינתרבותית של מדינות העולם, הוא מייעץ ומלווה חברות לפעילות מביאת תוצאות מול שווקים מתעוררים בסחר הגלובלי ומרצה בנושאי עסקים, כלכלה, תרבויות והיסטוריה.
054-4606270 * Tal@intelectual.co.il * https://intelectual.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אדם מול ים

להכיר את הדרכים אל האושר

האדם מחפש את האושר מזה אלפי שנים ויצר כלים ודרכים להשיג אותו, אבל מה הדרך להגיע אל האושר? האושר היה משאת נפש של אנשים רבים

צ'נגדו סין אנשים אוכלוסיה

כמה תושבים יש למעשה בסין?

מחקרים מגלים כי בסין הרבה פחות תושבים ממה שבנתוני הרשויות. האם יתכן שהרשויות בסין מנפחות את גודל האוכלוסיה? ואם כן, לשם מה, ולא פחות חשוב:

יצוא ישראלי

היצור התעשייתי עוזב את סין

בסין מתרחב מעגל הפיטורים ומאחוריו ניצבים הירידה בביקוש למוצרים סיניים בעולם וההעברה של פסי יצור מסין למדינות אחרות. כל אלה הם תולדה של שינויים פנימיים

יצוא ישראלי

שרשראות היצור והאספקה העולמיות

המאמר "מצב מערך היצור והאספקה העולמי ומה שניתן ללמוד ממנו" התפרסם השבוע במוסף "הארץ" לסחר חוץ. תקופת הקורונה, שממנה אנו יוצאים בימים אלה, יצרה משבר